En aften for Ghouta

2018-02-25 19.18.55

Forleden skrev vi om Ghouta i Syrien, hvor Assad-regimets styrker begår krigsforbrydelser, som alene i den seneste uge har kostet omkring 500 mennesker livet. I aften holdt vi i Amnesty International en demonstration for fred og mod krigsforbrydelserne. I sidste øjeblik løb vi ind i logistiske problemer – Aalborg kommunes strømudtag til det PA-anlæg, vi havde lånt, virkede ikke, men vi fik lov af en sandwichbar at låne deres udendørs stik, og så gik det hele endda.

Omkring 100 mennesker trodsede den bidende kolde februaraften og gik med os fra Toldbod Plads til Gammeltorv, hvor Haifaa Awad holdt en fin og rammende tale over telefon. Da arrangementet var omme (vi holdt det kort, for kulden var træls) fik vi hilst på nogle unge syrere, som havde hørt om aftenens begivenhed fra deres danske venner. Og sammen med dem gik nogle af os ned til Amnestys lokaler i Jernbanegade 23 for at få varmen.

Tak til alle, der var med, tak for lån af PA-anlæg, tak for lån af strøm og tak til Haifaa Awad for talen!

Den nye årsrapport

report report2

I dag kom Amnesty Internationals årsrapport 2016. Rapporten dokumenterer Amnestys viden om menneskerettighedernes tilstand i verden i dag og peger på de problemer, der er. Igen i år er Danmark omtalt, denne gang bl.a. på grund af de nye stramninger af lovene om familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus.

På DR P1 Morgen kan I høre flere indslag om årsrapporten, bl.a. et interview med vores nye generalsekretær Trine Christensen.

Skriv for Liv på Café 1000Fryd

På lørdag den 12. december holder vi Skriv for Liv Café hos 1000Fryd i Kattesundet 10, 9000 Aalborg.

Skriv for Liv på Café 1000Fryd

Læs om Skriv for Liv Café på lørdag hos 1000Fryd på Facebook her

I en Skriv for Liv Café kan du skrive breve til mennesker, der sidder uskyldigt fængslet, bliver udsat for tortur eller på andre måder får deres rettigheder krænket. Sidste år deltog tæt på 40 medlemmer i vores julestuer.

I år kan du blandt andet skrive for unge piger, som tvinges ind i ægteskaber i Burkina Faso. Desuden er der sagen om amerikanske Albert Woodfox, som har siddet isolationsfængslet i 40 år og sagen om Yecenia Armenta, som sidder uskyldigt fængslet, efter hun blev udsat for grufuld tortur af politiet i Mexico.

Husk også Skriv for Liv Julestuen den efterfølgede dag, søndag d. 13. dec. fra kl. 14

Amnesty “lejede” sig ind i julen

Amnesty International i Aalborg rykkede ind i Nørregade den første weekend i december. Her fik folk mulighed for at sende et julekort eller en tegning til en politisk fange ude i verdenen.

Se en lille video-tour fra Skriv for Liv Café’en her

Som en del af Projekt Lejeplads – hvor frivillige organisationer anvender butikslokalerne i Nørregade 8 ved Hovedbiblioteket – bød Amnesty International i Aalborg lørdag d. 5. dec. samt søndag d. 6. dec. de handlende indenfor til Skriv for Liv Café, hvor man kunne skrive og tegne julekort som støtte til enkeltpersoner, hvis menneskerettigheder bliver krænket.

Se billederne på Facebook her

Sidste år lykkedes det brevskriverne at redde den 16-årige Moses Akatugba, som var dømt til døden for at have stjålet tre mobiltelefoner, hvilket han tilstod efter at have været tortureret af det nigerianske militær og politi.

The letters I have received give me hope. When I hear about the level of support and everything that is being done for me by Amnesty International, it makes me the happiest man on earth” – Moses Akatugba

I år kan du stadig nå at skrive for unge piger, som tvinges ind i ægteskaber i Burkina Faso. Og for amerikanske Albert Woodfox, der har siddet isolationsfængslet i 40 år. Eller Yecenia Armenta, som sidder uskyldigt fængslet, efter hun blev udsat for grufuld tortur af politiet i Mexico. Og mange andre mennesker, som du kan skrive for i Amnesty Internationals næste Skriv for Liv Café i Aalborg i Danmarksgade 7 søndag d. 13. dec. fra kl. 14.

En læges dagbog: Haifaa Awad på Studenterhuset

IMG_0322

Kl. 14.15, og stolene er sat op.

IMG_0325

Der var særlige pladser til reserverede mennesker.

IMG_0327

Kl. 14.55, og 250 mennesker er mødt op.

IMG_0340

Haifaa fortæller om hvordan den syriske opstand begyndte for fem år siden.

IMG_0344

Haifaa fortæller om sin indsats som læge i Syrien under borgerkrigen.

IMG_0346

Haifaa med Edgar fra Amnesty.

 

Indtryk fra søndagens arrangement på Studenterhuset lavet i samarbejde med studenterpræsterne. Haifaa Awad gav os et grundigt og hjerteskærende og helt igennem nødvendigt indblik i den borgerkrig, der raserer Syrien. Tak til Haifaa, der kom flyvende ind fra Istanbul og uden tvivl var dødtræt, og også en stor tak fra os til studenterpræsterne Christen og Hanne og de frivillige på Studenterhuset.

#notacriminal – fotoaktion i Aalborg

Galleri

Dette galleri indeholder 50 billeder.

I går på en travl handelslørdag satte lokale aktivister fra Aalborg fokus på irske piger og kvinders manglende ret til at bestemme over egen krop – ved at sætte ellers ganske uskyldige forbipasserende og handlende midlertidigt “bag tremmer”! De blev … Læs resten

Ingrid Betancourt i Aalborg

Det lykkedes Studenterpræsterne i Aalborg at få den colombianske anti-korruptionsaktivist, tidligere politiker og forfatter Ingrid Betancourt til byen, og Amnesty Aalborg var medarrangør. I dag holdt hun en fyldt sal i Studenterhuset tryllebundet med sin indlevede beretning om de seks et halvt år, hun tilbragte som gidsel hos FARC. Ovenfor kan I se TV2 Nords indslag om besøget.

Hvorfor Amnesty giver mening – intromøde på engelsk

Fredag d. 9. jan. kl. 18.30-20.30 er der intromøde for nye og potentielle frivillige, der har brug for en introduktion til Amnesty International.

Derfor giver Amnesty mening!

Derfor giver Amnesty mening!

Eksisterende frivillige er også meget velkomne til at komme og få genopfrisket sin viden.

Mødet finder sted ved Amnesty Center Aalborg i Danmarksgade 7.

Tilmelding pr. mail til aktivisme(a)amnesty-aalborg.dk eller via Facebook.

Cykellygtefakkeloptog 10. dec.!

Onsdag den 10. december er det FNs menneskerettighedsdag – og vi vil gerne have DIG med!

FN's Menneskerettighedsdag markeres med cykellygter, tale, sang og æbleskiver!

FN’s Menneskerettighedsdag markeres med cykellygter, tale, sang og æbleskiver!

Kl. 18.00 går vi fra Amnesty Center Aalborg i Danmarksgade 7 gennem Aalborg. Information om slutstedet følger senere.

Her vil der være en tale om menneskerettigheder suppleret med sang fra fakkeloptogets deltagere.

Herefter går vi tilbage til Amnesty Center Aalborg, hvor der er æbleskiver, gløgg og pebernødder.

Yderligere information

Alle er velkomne, men meld dig gerne til på frivillig@amnesty-aalborg.dk eller på eventen på Facebook. Tag en cykellygte med, hvis du har en, så vi kan lyse byen op mens vi går!

Mangfoldighed i Foreningslivet

Projekt Dobbeltminoriteter havde inviteret forskellige interessante foreninger i Aalborg og omegn til det sidste modul i kursusrækken “Mangfoldighed i Foreningslivet” – og Amnesty i Aalborg var selvfølgelig med!

Kurset foregik fredag d. 7. nov. kl. 15-20 hos VUK Aalborg på Studievej 5 i Nørresundby.