Skriv for Liv på Café 1000Fryd

På lørdag den 12. december holder vi Skriv for Liv Café hos 1000Fryd i Kattesundet 10, 9000 Aalborg.

Skriv for Liv på Café 1000Fryd

Læs om Skriv for Liv Café på lørdag hos 1000Fryd på Facebook her

I en Skriv for Liv Café kan du skrive breve til mennesker, der sidder uskyldigt fængslet, bliver udsat for tortur eller på andre måder får deres rettigheder krænket. Sidste år deltog tæt på 40 medlemmer i vores julestuer.

I år kan du blandt andet skrive for unge piger, som tvinges ind i ægteskaber i Burkina Faso. Desuden er der sagen om amerikanske Albert Woodfox, som har siddet isolationsfængslet i 40 år og sagen om Yecenia Armenta, som sidder uskyldigt fængslet, efter hun blev udsat for grufuld tortur af politiet i Mexico.

Husk også Skriv for Liv Julestuen den efterfølgede dag, søndag d. 13. dec. fra kl. 14

Amnesty “lejede” sig ind i julen

Amnesty International i Aalborg rykkede ind i Nørregade den første weekend i december. Her fik folk mulighed for at sende et julekort eller en tegning til en politisk fange ude i verdenen.

Se en lille video-tour fra Skriv for Liv Café’en her

Som en del af Projekt Lejeplads – hvor frivillige organisationer anvender butikslokalerne i Nørregade 8 ved Hovedbiblioteket – bød Amnesty International i Aalborg lørdag d. 5. dec. samt søndag d. 6. dec. de handlende indenfor til Skriv for Liv Café, hvor man kunne skrive og tegne julekort som støtte til enkeltpersoner, hvis menneskerettigheder bliver krænket.

Se billederne på Facebook her

Sidste år lykkedes det brevskriverne at redde den 16-årige Moses Akatugba, som var dømt til døden for at have stjålet tre mobiltelefoner, hvilket han tilstod efter at have været tortureret af det nigerianske militær og politi.

The letters I have received give me hope. When I hear about the level of support and everything that is being done for me by Amnesty International, it makes me the happiest man on earth” – Moses Akatugba

I år kan du stadig nå at skrive for unge piger, som tvinges ind i ægteskaber i Burkina Faso. Og for amerikanske Albert Woodfox, der har siddet isolationsfængslet i 40 år. Eller Yecenia Armenta, som sidder uskyldigt fængslet, efter hun blev udsat for grufuld tortur af politiet i Mexico. Og mange andre mennesker, som du kan skrive for i Amnesty Internationals næste Skriv for Liv Café i Aalborg i Danmarksgade 7 søndag d. 13. dec. fra kl. 14.

Sølvbryllupsgæster istandsætter Amnesty Internationals lokaler i Aalborg

Da Lars Benkjer Petersen og hans kone Tina Maria Larsen skulle fejre deres sølvbryllup dette efterår, bestemte de sig til at fejre deres 25 år sammen ved give en hånd til en forening som de har troen på gør en forskel her i denne verden.

Til deres sølvbryllupsfest den 31. oktober brugte de og gæsterne derfor de første timer af festen på at istandsætte Amnesty Internationals lokaler i Danmarksgade 7 i Aalborg. Resultatet blev et helt nymalet mødelokale, et helt nymalet forlokale og et nybygget reolsystem til Amnesty Internationals materialer.

1

– Vi er meget taknemmelige og stolte over at være blevet kontaktet i denne sammenhæng, udtaler Hans Hyttel fra Amnesty Internationals gruppe i Aalborg. Før vi fik henvendelsen, skulle vi til selv at planlægge en istandsættelse, men Lars og hans sølvbryllupsgæster henvendte sig til os på det helt rette tidspunkt. De har gjort en rigtig fin indsats, og vi er rigtig glade for det, de har udrettet for os, fortsætter han.

Post et håb – Skriv for Liv Café

Nu på søndag fra kl. 14 kan du være med i årets Skriv for Liv Café i Amnesty Aalborg’s lokaler i Danmarksgade 7.

En Skriv for Liv Café tilbyder dig muligheden for at skrive direkte til forskellige politiske autoriteter for at bede dem om at overholde menneskerettigheder eller sende et personligt brev, tegning m.m. til ofrene selv.

Post et håb i Amnesty Aalborg's Skriv for Liv Café'er

Sidste år lykkedes det bl.a. at redde den 16-årige Moses Akatugba, som var dømt til døden for at have stjålet tre mobiltelefoner, hvilket han tilstod efter at have været tortureret af det nigerianske militær og politi:

”The letters I have received give me hope. When I hear about the level of support and everything that is being done for me by Amnesty International, it makes me the happiest man on earth” – Moses Akatugba

I år kan du blandt andet skrive for unge piger, som tvinges ind i ægteskaber i Burkina Faso. Desuden er der sagen om amerikanske Albert Woodfox, som har siddet isolationsfængslet i 40 år og sagen om Yecenia Armenta, som sidder uskyldigt fængslet, efter hun blev udsat for grufuld tortur af politiet i Mexico.

Vi er klar med penne og papir – de behøver dine ord.

#notacriminal – fotoaktion i Aalborg

Galleri

Dette galleri indeholder 50 billeder.

I går på en travl handelslørdag satte lokale aktivister fra Aalborg fokus på irske piger og kvinders manglende ret til at bestemme over egen krop – ved at sætte ellers ganske uskyldige forbipasserende og handlende midlertidigt “bag tremmer”! De blev … Læs resten

Frivilligmarked 2015 på Gl. Torv

Galleri

Dette galleri indeholder 15 billeder.

Lørdag d. 22. august under bragende solskin akkompagneret af live musik kunne Aalborgenserne opleve Amnesty International på Frivilligmarked på Gl. Torv – med en stand i tipi’en som udgangspunkt for rekruttering af nye frivillige og uddeling af materialer samt indsamling … Læs resten

Hvorfor Amnesty giver mening – intromøde på engelsk

Fredag d. 9. jan. kl. 18.30-20.30 er der intromøde for nye og potentielle frivillige, der har brug for en introduktion til Amnesty International.

Derfor giver Amnesty mening!

Derfor giver Amnesty mening!

Eksisterende frivillige er også meget velkomne til at komme og få genopfrisket sin viden.

Mødet finder sted ved Amnesty Center Aalborg i Danmarksgade 7.

Tilmelding pr. mail til aktivisme(a)amnesty-aalborg.dk eller via Facebook.

Cykellygtefakkeloptog 10. dec.!

Onsdag den 10. december er det FNs menneskerettighedsdag – og vi vil gerne have DIG med!

FN's Menneskerettighedsdag markeres med cykellygter, tale, sang og æbleskiver!

FN’s Menneskerettighedsdag markeres med cykellygter, tale, sang og æbleskiver!

Kl. 18.00 går vi fra Amnesty Center Aalborg i Danmarksgade 7 gennem Aalborg. Information om slutstedet følger senere.

Her vil der være en tale om menneskerettigheder suppleret med sang fra fakkeloptogets deltagere.

Herefter går vi tilbage til Amnesty Center Aalborg, hvor der er æbleskiver, gløgg og pebernødder.

Yderligere information

Alle er velkomne, men meld dig gerne til på frivillig@amnesty-aalborg.dk eller på eventen på Facebook. Tag en cykellygte med, hvis du har en, så vi kan lyse byen op mens vi går!

Mangfoldighed i Foreningslivet

Projekt Dobbeltminoriteter havde inviteret forskellige interessante foreninger i Aalborg og omegn til det sidste modul i kursusrækken “Mangfoldighed i Foreningslivet” – og Amnesty i Aalborg var selvfølgelig med!

Kurset foregik fredag d. 7. nov. kl. 15-20 hos VUK Aalborg på Studievej 5 i Nørresundby.